Element water

Het element water staat goed in contact met de emotionele kant van zichzelf en anderen. Evenwichtige watermensen luisteren naar hun gevoelens, passen zich makkelijk aan en kunnen met de golven van de zee of het leven meebewegen. De motivatie bij watermensen komt vaak van binnenuit. Watermensen zijn zich hier vaak niet bewust van. 

Dit element is het minst gericht op status, macht en uiterlijk. Niet gek dat watermensen vaak te vinden zijn in creatieve en kunstzinnige beroepen of een spiritueel pad bewandelen. 

Met evenwichtig water ben je kalm, zacht en vriendelijk en geef je wat anderen nodig hebben, zonder jezelf te vergeten. Een persoon met evenwichtig water wordt niet door emoties beheerst. 

Heb je te veel water, dan ben je over-emotioneel, bezorgd en ben je te veel gericht op zekerheid. Een te kort aan water maakt je te nuchter en daardoor kun je moeilijk inleven in anderen en bestaat er een te kort aan emotionele banden. Emoties kunnen niet geuit worden en blijven doorgaans in het lichaam hangen welke kunnen leiden tot klachten.

Sterrenbeelden: kreeft, schorpioen en vissen
Planeten: Maan en Neptunus
Edelsteen: Maansteen

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zonen. Houdt van kinderen, vlinders en natuur. Ervaringsdeskundige en specialist hoog- en prikkelgevoelige kinderen. Werkzaam als logopedist, coach en SI-therapeut Ademklank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.