kinderwens

De weg van een kinderwens tot zwangerschap, bekeken door de kaders van de liefde. Wat leert de spirituele visie ons over het krijgen van kinderen en hoe bewandel je deze weg samen met de liefde? Ik zou zeggen lees het artikel en behoud vooral het goede.

De ‘spirituele’ en ‘aardse’ visie over een kinderwens

Spiritueel gezien heeft elk persoon, vanuit het hogere, een aantal thema’s meegekregen die ze op aarde mogen leren. Dit betekent dat er verschillende situaties, gebeurtenissen en personen op ons pad komen, waarvan we mogen leren (en zij van ons). Alles gebeurt dus met een reden. Op deze manier lossen we thema’s in. Hierdoor komen we dichter bij onszelf, leren we voorbij te gaan aan ons ego en leven vanuit essentie. Er komt steeds meer ruimte voor de liefde.

Daarnaast beschikken wij over een vrije wil. Wij besluiten zelf om wel of geen keuze te maken! Dit bepaald uiteindelijk hoe, wanneer en of we bepaalde thema’s leren en inlossen. Wanneer we spreken over een weloverwogen kinderwens en dus besluiten om aan kinderen te beginnen, is dit een keuze uit vrije wil.

Wanneer we spreken over een weloverwogen kinderwens en dus besluiten om aan kinderen te beginnen, is dit een keuze uit vrije wil.

In essentie gaat het niet over het wel of niet zwanger worden, zwanger zijn en hebben van kinderen. Het gaat er spiritueel gezien om de keuze te besluiten zwanger te worden (vrije wil) en het daarbij behorende pad te bewandelen. Hiervan mag je leren. Immers alles heeft een reden. Wanneer je de situatie op deze mannier belicht is het hebben van een kinderwens iets heel spiritueels.

Veel vrouwen beschrijven het krijgen van kinderen als een oerdrift en voelen zich pas compleet als ze kinderen mogen krijgen. Logisch, dat oergevoel kent elke vrouw met een kinderwens en is ook normaal en gewoon lekker ‘aards’.

Heel bijzonder dat het hebben van een kinderwens aan de ene kant heel ‘aards’ is, maar tegelijker tijd ook hoog spiritueel kan zijn. Deze tegenstrijdigheid maakt het bewandelen van dit pad soms moeilijk. Vooral als een kinderwens nog niet in vervulling is gegaan.

De weg bewandelen met de liefde

Hoe bewandel je samen met de liefde de weg van kinderwens naar zwangerschap? Welke keuzes kun je maken om dicht bij jezelf te blijven en hoe kun je blijven genieten? Hoe vind je balans in het spirituele en het aardse aspect? Onderstaand zeven tips, waarbij liefde het sleutelwoord is.

1. Liefde voor je toekomstige kindje

Wil je een veilige basis bieden voor je kind, waar ruimte is voor liefde, vrede en harmonie? Wees eerkijk en bekijk jullie situatie. Hoe is je leefsituatie? Hoe zijn je relaties? Tot hoever ben je bereid om een gedeelte van je activiteiten op te geven? Wat is je gemoedstoestand? Is er iemand die je kan steunen? Hoe ga je werk en het moederschap combineren?

Dit zijn maar een aantal voorbeelden. Beantwoord deze vragen en bekijk of er iets mag veranderen. Bewust zijn van jezelf en je omgeving, is belangrijk voor het bieden van een veilige en liefdevolle basis voor je kind. Alleen als je bewust bent, kun je actie ondernemen.

2. Gezonde levensstijl 

Liefde betekent, je zelf goed verzorgen. Een gezonde levensstijl vergroot de kans op zwangerschap. Drink geen alcohol, rook niet en vermijd te veel koffie. Eet gevarieerd groente, fruit, vis en vlees en beweeg voldoende. Zorg voor een gezond gewicht. Eet je geen vlees of vis? Zorg dan voor goede vervangende producten.

Ga eens lekker wandelen en geniet van alle mooie dingen om je heen. Bewegen is gezond en men onderschat wel eens wat buitenlucht met je kan doen.

3. Ontspan en gun jezelf tijd

Liefde voor jezelf, betekent tijd nemen voor jezelf. Neem een kopje thee mee op de bank. Neem de tijd en ga rustig zitten. Ontspan je nek, schouders en rug. Controleer je ademhaling. Adem rustig in en uit, via je buik. Een rustige, ontspannen ademhaling, zorgt voor rust in je lijf. Meditatie of yoga zijn goede middelen om de rust in je ademhaling en lijf terug te vinden.

Overweeg of je werk een stressfactor is. Wanneer je de mogelijkheid hebt om het rustiger aan te doen, doe dit dan ook.

4. Wees vriendelijk voor jezelf

Wees vriendelijk voor jezelf, bekijk waar je behoeftes liggen. Bekijk wat je nodig hebt. Welke angsten heb je? Welke teleurstellingen heb je meegemaakt?  Heb je verdriet en pijn? Stop het niet weg en bewandel de weg samen met deze gevoelens. Praat er open en eerlijk met je partner over. Alles wat er is, mag er zijn.

Accepteer je gevoelens, omarm ze met liefde en spreek ze uit. Daarna komt er een tijd om emoties los te laten. Hierdoor ontstaat er ruimte voor nieuwe positieve energie. Dit is dus iets anders dan jezelf wegcijferen, je mag er namelijk zijn zoals je bent.

5. Leef in het hier en nu

Liefde voor jezelf betekent er met gerichte aandacht zijn. Wees geduldig. Focus je per dag op de dingen die voor deze dag, het moment, belangrijk zijn. Sta jezelf toe te genieten. Laat overige dingen los.
Controleer je gedachten en stuur negatieve gedachten weg of buig ze om naar positieve gedachten. (Affirmaties, yoga en meditatie kunnen daarbij kunnen helpen). Dat je over twee weken misschien ongesteld wordt, doet er nu niet toe. Dat is een situatie die je over twee weken wel weer ziet.

6. Vertrouw en luister naar je lichaam

Liefde is ook vertrouwen hebben in je lichaam. Onder alle omstandigheden, met of zonder medische hulp, mag je vertrouwen hebben in je lichaam. Blijf positief. Je lichaam doet wat ze moet doen en doet wat ze kan. Het doet altijd haar uiterste best.

Wanneer je goed naar je lichaam luistert, weet je precies wanneer er goede momenten zijn voor conceptie. Veel vrouwen voelen hun voelen eisprong of weten instinctief wanneer ze vruchtbaar zijn. De natuur zorgt voor extra zin in vrijen, tijdens je vruchtbare periode. Hoe mooi is dat!

7. Verbind je met je partner

Geniet van conceptie en blijf liefdevol in verbinding met je partner. Sommige stellen bedrijven alleen de liefde, als ze dat allebei echt graag willen. (In sommige gevallen is dit door een medisch traject geen optie of mogelijkheid). Denk aan je partner. Neem als uitgangspunt dat als het dan zo mag zijn, er een mooi kindje uit voort mag komen. Dit is een andere intentie dan: “kom we gaan nu een kindje maken”.

Tot slot 

Van kinderwens tot zwangerschap kan een mooie spirituele ervaring of ontwikkeling zijn. Je ontdekt wie je bent en wat je wilt, maar bovenal wat liefde op verschillende vlakken voor je kan betekenen.

Heb je momenteel een kinderwens? Dan wens ik je veel liefde en licht op jouw/jullie weg naar zwangerschap.

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zonen. Houdt van tuinieren en natuur. Ervaringsdeskundige en therapeut hoogsensitieve volwassenen en kinderen. Werkzaam als logopedist, coach en SI-therapeut Ademklank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.