Deze prachtige bescheiden bloem vond ik afgelopen vrijdag in het gras. Ik was zeer verbaasd dat deze bloem tussen de graspollen te vinden was. Ik heb hem dan ook gelijk uit het gras gestoken en in een plantenborder gezet.

De bloem blaadjes hebben een prachtige blauwe kleur met binnenin een geel hart. Jarenlang was de Zonnebloem mijn lievelingsbloem. Groot, indrukwekkend en zonnig. Ik werd er blij van. Toch gaat mijn voorkeur nu uit naar dit bloempje. Hij is bescheiden, gevoelig en liefelijk.

Het Vergeet- Mij- Nietje (Myosotis) is een bloem met een bijzondere betekenis. In de Middeleeuwen waren een ridder en zijn geliefde een stukje aan het wandelen langs het water. De ridder plukte bloemen voor zijn geliefde. Hij viel in het water en vlak voor hij verdronk, wierp hij haar de bloemen toe en riep: ‘Vergeet- Mij- Niet!!!’ Vandaar dat het bloempje, volgens deze Mythe, Vergeet- Mij- Nietje als naam heeft gekregen.
Daarnaast werd dit kruid gebruikt bij het bestrijden van de ziekte Tuberculose.

Spirituele betekenis van Vergeet- Mij- Nietje
– Verandering (groeit overal en kan dus overal opduiken)
– Bescheidenheid (uiterlijk van het kleine bloempje)
– Verbinding met moeder aarde en alles wat leeft en heeft geleefd (blaadjes die in verbinding staan met de gele cirkel)
– Hoogsensitiviteit (behaarde delen van de plant)
– Vertrouwen op een sterk innerlijke wijsheid (geel hart)
– Eeuwige en onvoorwaardelijke liefde (volgens de mythe)
– Contact met engelen en gidsen (stervormige bloem)
– Doelgericht je eigen weg gaan, maar wel op een gepaste manier (kleur blauw)

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zonen. Houdt van tuinieren en natuur. Ervaringsdeskundige en therapeut hoogsensitieve volwassenen en kinderen. Werkzaam als logopedist, coach en SI-therapeut Ademklank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.