NatuurlijkLiefde

Hartelijk welkom op NatuurlijkLiefde. Mijn naam is Anouchka Vlijm, getrouwd en moeder van twee zonen. Ik ben werkzaam als logopedist, SI-therapeut en HSP- coach, maar naast mijn werk, ben ik geïnteresseerd in de natuurgeneeskunde en  spiritualiteit.

Vanaf mijn kindertijd sta ik open voor het ontvangen van signalen vanuit de natuur en spirituele wereld. Ik dacht veel na over het leven en filosofeerde graag. De zee, de Maan en sterren waren mijn favoriete onderwerpen en als teener groeide dit uit naar interesse in de astrologie.

Natuur & spiritualiteit

Elke dag hebben we het voorrecht om te mogen genieten van alles wat om ons heen groeit, bloeit en leeft. Het zijn de kleine dingen die ons juist kunnen helpen gelukkig, in vrede en liefde te kunnen leven.

De natuur is een goede omgeving om tot rust te komen, te bezinnen, liefde te ervaren en de schoonheid van het leven te zien. In de natuur kun je daarom makkelijker leren luisteren naar je innerlijke stem.

Daarnaast bestaan de natuurelementen zowel binnen als buiten onszelf.

 – Aarde binnen onszelf: ons fysieke lichaam, onze kern. Buiten onszelf: de grond onder onze voeten.
– Water binnen onszelf: emoties. Buiten onszelf: de zee, regen.
– Lucht binnen onszelf: communicatie, gedachtes, adem. Buiten onszelf: zuurstof, wind
– Vuur binnen onszelf: vrije wil, ego. Buiten onszelf: zon, warmte
– Ether binnen onszelf: horen, onze innerlijke stem. Buiten onszelf: frequentie, straling. Door contact te maken met de natuur, maak je dus ook contact met jezelf. Wanneer contact met jezelf en de natuur in balans is, kun je werkende energieën licht en goddelijke liefde optimaal ervaren en verspreiden.

Ook ik ben regelmatig in de natuur te vinden. Ik wandel en werk graag samen met onze hond Joya of begeef me in onze kruidentuin. 

Het tuinieren middels de Maankalender, heeft mijn liefde voor astrologie en kosmologie opnieuw doen opbloeien. Zeker omdat in de natuurgeneeskunde het kosmologische model rondom gezondheid nog steeds wordt gebruikt. 

Opleidingen, kennis en ervaring

Sinds januari 2010 werk ik als logopedist. Tijdens mijn studie logopedie, heb ik een HBO minor Opleiden, Coachen en Trainen gevolgd met aanvullend een opleiding tot HSP-coach, SI-therapeut (Sensorische Informatieverwerking) en kinderyoga docent.

Momenteel ben ik werkzaam in mijn eigen logopedie en coachingspraktijk kinderprikkeltherapie, waarin ik gespecialiseerd ben in het behandelen en begeleiden van hoogsensitieve kinderen en kinderen met problemen binnen de prikkelverwerking middels methode Natuurprikkels©.

Op energetisch en spiritueel vlak (mediumschap/reading/healing) ben ik opgeleid door medium Joke Leusink van praktijk Zuiverliefde.

Aanvullend heb ik een opleiding kruidengeneeskunde gevolgd en een basisopleiding astrologie en de medische astrologie bij Centrum Humanistische & Transpersoonlijke Astrologie (CHTA) afgerond.

Website en blog

Via mijn website en persoonlijke blog wens ik anderen te inspireren en mens, spiritualiteit en de natuur in liefde met elkaar te verbinden.

Neem rustig de tijd om de site te bekijken, misschien voel je dat ik iets voor je kan betekenen. Mocht je vragen hebben, mail me gerust en geheel vrijblijvend via contact.

Anouchka Vlijm