Spreeuw copyAfgelopen week vertoefden een groepje spreeuwen in de tuin.  De Spreeuw lijkt zwart, maar als de zon op zijn veren schijnt, zie je pas de mooie groenbronzen en paarse weerschijn van de veren. Daarnaast zijn ze wit gespikkeld. Spreeuwen zijn trekvogels, maar zijn doorgaans het hele jaar in Nederland te zien. Ze broeden in holen in bomen en in broedkastjes. Ze voeden zich op weilanden en akkers met insecten. Spreeuwen zijn sociale wezens en verplaatsen zich, voornamelijk in het najaar, in zwermen.

Een Spreeuw op je (levens)pad?

Kruist de Spreeuw je levenspad? Misschien heeft deze je iets te vertellen. De Spreeuw symboliseert:

1. Sociale vaardigheden in groepsverband
Spreeuwen leven in groot groepsverband en beschikken daarom over goede sociale vaardigheden en groepsdiscipline.

2. Genieten van het leven
De Spreeuw is een vrolijk speels vogeltje en geeft aan dat we vol overgave moeten genieten van het leven. Geniet van het komen en gaan…Wil je meer genieten en liefde en geluk ervaren? Leef dan vanuit het hart en volg deze. Ben ontvankelijk voor het zuivere en waarheid in het diepste van je ziel, zodat je je niet laat verlijden door de wereld van schijn. Laat je niet manipuleren door je omgeving, laat je werkelijke aard zien, en je zult merken dat je meer kunt genieten. De Spreeuw vraagt je vol overgave je zuiverste zelf te zijn, door te laten zien, wie je daadwerkelijk bent.

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zonen. Houdt van tuinieren, dieren en natuur. Ervaringsdeskundige en therapeut hoogsensitieve volwassenen en kinderen. Werkzaam als logopedist, coach en SI-therapeut Ademklank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.