edelstenen en kristallen

Wat is edelsteengeneeskunde?

Edelsteengeneeskunde is het toepassen van mineralen, kristallen en edelstenen in het dagelijks leven ter ondersteuning van de gezondheid. Edelstenen horen bij natuurelement aarde

Ik heb me verdiept in de edelsteengeneeskunde volgens Hildegard von Bingen en Michael Gienger.

Kristallen, mineralen en edelstenen hebben bepaalde samenstellingen van stoffen (mineralen). De combinatie van deze stoffen zorgen voor een unieke/ verfijnde trilling. Deze trilling wordt opgenomen door het energetisch systeem (via energiebanen, chakra’s en aura).  Op deze manier werken kristallen, mineralen en edelstenen op lichaam, geest en ziel.

Reinigen en opladen

Het is belangrijk dat je de steen goed reinigt en oplaadt. Daarvoor bestaan verschillende methodes. Het veiligst is om stenen te ontladen tussen hematietsteentjes en ze op te laden tussen bergkristalsteentjes. Maar opladen in het zonlicht of maanlicht zijn ook goede manieren. Sommige stenen kunnen niet tegen fel zonlicht of water. Houd daar rekening mee.

Wanneer je het gevoel hebt dat de steen niet meer werkt, dan kun je hem reinigen en opnieuw opladen. Wanneer jij of je kind de steen verliest, kapot gaat of na reiniging geen effect meer heeft, is de steen waarschijnlijk niet meer nodig.

Dragen en toepassingen

Voor algemeen gebruik is het het beste is om de steen te dragen aan de hartkant. Dit is de linker kant van het lichaam, het liefst dicht bij het hart(chakra). Sommige stenen kunnen op chakra’s gelegd worden, in water gelegd worden voor een elixer (niet allemaal, sommigen zijn giftig!) of zijn krachtige hulpjes bij meditatie.

Ook worden sommige homeopatische middelen gemaakt van edelstenen. In de homeopathie worden edelstenenmiddelen vaak geadviseerd aan hooggevoelige kinderen om meer element aarde te creëren.

Edelstenen mala’s en rozenkransen  

Mala’s en rozenkransen gemaakt van edelstenen die op dat moment bij jou passen.  Gewijd aan een krachtdier, vogel, bloem of engel. Het zijn krachtige meditatiehulpjes, beschermers of healers! Tevens mooie sieraden om te dragen tijdens zwangerschap of bij een zwangerschapswens.

  • Persoonlijk gemaakte mala’s (boeddhistische gebedsketting gebruikt bij het opzeggen van affirmaties of mantra’s,).
Mala
Rozenkwarts
Chrysopraas

Bovenstaande mala is gemaakt van rozenkwarts en lemon chrysopraas en is een mala die helpt bij liefdesverdriet en helpt je innerlijk kind te helen. De kosten van een mala zijn afhankelijk van je wensen en/of edelsteen keuze. 

Gratis advies

Wil je graag weten welke edelsteen op dit moment bij jou of je kindje past? Neem gerust contact met me op. Aan de hand van je vragen en / of klachten geeft ik je een passend advies. Je krijgt een link naar de steen en beschrijving.

Edelstenen zijn geen medicijnen en daarom op geen enkele wijze vervanging voor reguliere geneeskunde. Neem bij gezondheidsklachten daarom altijd contact op met je huisarts!

NB: Niet alle edelstenen kunnen door kinderen worden gedragen. Hoe ouder kinderen worden, hoe meer verschillende soorten stenen geschikt zijn om te dragen. Edelsteengeneeskunde is geen vervanging voor reguliere geneeskunde. Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd uw arts.