Erg mooi. Afgelopen vrijdag hoorde ik een luid lachend geroep in mijn tuin. Ik keek naar buiten en zag tot mijn verbazing een groene specht midden in het gras zitten. Hij was driftig op zoek naar voedsel. Ze komen voor in bosrijke gebieden met open vlaktes. Ze voeden zich voornamelijk met mieren. Een mooie vogel, welke momenteel op de rode lijst blijkt te staan.

Een Groene Specht op je (levens)pad?

Kruist de groene specht je levenspad, misschien heeft deze een boodschap voor je. Ik zoom even in op de betekenis van de groene specht, deze geeft namelijk iets specifiekere informatie, dan bijvoorbeeld de meer voorkomende Bonte Specht.

De groene specht pikt mieren diep uit de aarde. De kleur groen staat ook voor aarding. Misschien heb je moeite met het aardse bestaan en zweef je liever aan de andere kant?

Mieren staan voor kracht en hard werken. Het kost kracht om hier op aarde jezelf te zijn en je hebt het gevoel heel hard te moeten werken om bepaalde doelen te behalen.

Je trekt je veel aan van anderen en je bent eigenlijk nooit ‘echt’ jezelf.  Communiceer meer aards met andere mensen, je zult merken dat mensen je beter begrijpen. We kunnen mensen niet altijd op een (hoog) spiritueel niveau behandelen en aanspreken, omdat dat hier op aarde niet de realiteit is.

Realiteit dat is wat de Groene specht je vraagt te onderzoeken. Stevig met beide benen op de grond. Vraag jezelf af of je een realistisch beeld hebt van personen, situaties, verlangens en dromen.

Blijf niet dromen, zweven en verlangen, maar leef in het hier en nu. Je kunt jezelf verliezen wanneer je maar blijft dromen. Stel geen hoge eisen en wees niet zo hard voor jezelf.

Je hoeft niet in één keer op je doel af te stomen, door keihard te werken, zodat je bijvoorbeeld die topjob krijgt. Je mag ook genieten van alles om je heen, in het hier en nu. Geniet wat de aarde ons geeft!

Kortom: komt tot rust, leef meer aards (aard je elke dag goed) vanuit je hart en ziel en wees zacht voor jezelf.

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zonen. Houdt van tuinieren, dieren en natuur. Ervaringsdeskundige en therapeut hoogsensitieve volwassenen en kinderen. Werkzaam als logopedist, coach en SI-therapeut Ademklank.

11 thoughts on “Betekenis groene specht”

 1. Kwam vandaag de prachtige groene specht tegen, hij vloog voor mij langs, ik ben gestopt, hij ging in een boom zitten en keek mij aan, de hele beschrijving klopt, ik ben erg dankbaar, lieve groet Alice

 2. De groene specht zit op mijn erf. Ik vond er een die tegen de raam gevlogen was. Heeft dat ook een betekenis. Voor de rest klopte de beschrijving. Dank, groeten Allard

  1. Beste Allard,

   Ik denk dat deze vogel je extra wil waarschuwen om goed geaard te blijven en alles ook aards goed te blijven doorzien. Wanneer je een keuze moet maken wees dan realistisch, reflecteer en analyseer de feiten, wees objectief, zodat je het onzichtbare niet laat overspoelen door gevoelens (van anderen) en op deze manier onzichtbare dingen naar de oppervlakte krijgt. Maak daarna na deze analyse, vanuit je hart een keuze. Lieve groet, Anouchka

 3. Onlags zat ik bij een vriendin en plots zag ik daar een groene specht, zo prachtig wat wil hij mij zeggen. Ik kga door een moeilijke periode en nu gisteren verschijnt hij in mijn tuin dat kan geen toeval meer zijn en ik vind hem zo prachtig

  1. Beste Lesley,
   Misschien dat je het antwoord al hebt gevonden, maar ik denk dat deze specht voor jou betekent dat je mag doorzetten en doorgaan en daarna ook jij mag genieten van het leven. De specht staat ook voor ritmisch doorgaan op aards vlak. Je bent er bijna, nog even doorzetten!

 4. er vloog vandag een jonge groene specht tegen oms raam, keihard. hij zat alweer heel snel overeind, het was een mannetje en ik heb hem op laten halen door de dierenambulance. toen we mijn vader gingen begraven hoorden we een specht, wn teon we daarna gingne lopen vonde we een hart vn bladeren en 2 veertjes van de bonte specht. een voor mij en een voor mijn zus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.