Wolf

Kernwoorden betekenis van de wolf

  • Loyaal
  • (Non)-verbale communicatie
  • Samenwerken
  • Je plaats in nemen
  • (Gebrek aan) zelfvertrouwen
  • Intuïtie
  • Leraar
  • Gevaar

In Nederland loop je niet zomaar een wolf tegen het lijf. Oké, inmiddels is dit prachtige dier een aantal keren gesignaleerd in Nederland, maar de kans blijft vooralsnog nog erg klein om hem in het wild tegen te komen.

Toch komt de wolf regelmatig op het pad van de mens. Vandaar dat de wolf, ondanks dat hij hier (nog) niet behoord tot een inheemse soort, hij toch wordt toegevoegd op deze pagina.

De wolf aan het woord:

De wolf wordt door mensen vaak gezien als een verschrikkelijk of eng dier. Dit is echter niet helemaal de waarheid. Wolven zullen niet snel vechten of aanvallen. Daarnaast staat de wolf in verschillende culturen hoog in aanzien. Dit heeft te maken met zijn loyaliteit en de kracht die de wolf in zich heeft. De indianen zagen wolven als als leraren en boodschappers.

Hiërarchie

Wolven leven in een roedel die strikt georganiseerd zijn. Regels worden door elk lid precies opgevolgd en elk lid heeft zijn of haar eigen taak. Wanneer we dit spiegelen naar onszelf kunnen we ons afvragen of we misschien te strikt volgens regeltjes leven, dat we juist te ongeorganiseerd leven of dat we taken meer mogen verdelen. Wellicht mag je hierin de balans opmaken. De wolf kan je hierbij helpen.

Daarnaast zijn wolven loyaal aan elkaar en werken goed samen. Verschijnt een wolf op je pad en zie je deze in verbinding met andere wolven? Dan kan dit een teken zijn om sociale verbindingen aan te gaan, samen te werken en of de waarde van sociale verbindingen in te zien.

Communicatie en zelfvertrouwen

Wolven kunnen heel goed communiceren, zowel verbaal als non-verbaal. Heb je moeite met jezelf verbaal krachtig uit te drukken, hekel aan spreken in het openbaar? De wolf leert je krachtig communiceren en leert je met non-verbale communicatie kracht bij je verhaal te zetten. Tevens leert hij je non-verbale communicatie lezen. Doe hier op een juiste manier je voordeel mee.

Zie je juist een statige wolf, een Alfa-mannetje of vrouwtje of zie je een wolf vechten? Dan kan dit betekenen dat je meer de leiding mag nemen en je je plaats in mag innemen binnen de maatschappij. Je laat je te veel leiden door anderen en bent onzeker. Je bent te afwachtend in het ondernemen van wat je diep in je hart wenst. Hierdoor zijn anderen je telkens een stapje voor of pakken ze je ideeën af. Laat je leiden door de kracht van de wolf.

De wolf is verbonden met de maankracht en een vrouwelijk teken, dat gekenmerkt wordt door intuïtie. Wanneer je je onzeker voelt en je te veel aantrekt van anderen, kan de wolf je helpen bij jezelf te blijven. Hij geeft je aan dat het tijd wordt je intuïtie en innerlijke stem te volgen, je niet af te laten leiden door anderen. Hij leert je onafhankelijk te zijn en te vertrouwen op jezelf. Je doet het goed! Kortom de wolf zal een goede leraar voor je zijn.

Kanttekening bij de wolf

Zegt jouw gevoel dat iets niet pluis is en krijg je een wolf op je pad dat niet helemaal fijn of goed voelt? Dan mag je zeker op je gevoel vertrouwen. Denk aan een wolf in schaapskleren. Het kan iemand zijn die erg betrouwbaar overkomt, maar in werkelijkheid een bedreigend of zelfs gevaarlijk persoon kan zijn.

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zonen. Houdt van tuinieren, dieren en natuur. Ervaringsdeskundige en therapeut hoogsensitieve volwassenen en kinderen. Werkzaam als logopedist, coach en SI-therapeut Ademklank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.